Campagnebeeld Acoustic Power_aKCessMet Acoustic Power haalt Concertgebouw Brugge de band aan tussen jongeren en klassieke muziek. Het project richt zich tot de derde graad secundair onderwijs en bestaat uit drie onderdelen: een workshop, een do it yourself-moment (facultatief) en een concert in Concertgebouw Brugge. Alles vindt plaats in het voorjaar 2016.

Acoustic Power is meer dan een les Brahms of Beethoven. De workshops vertrekken vanuit de leefwereld van jongeren. Technisch onderlegde leerlingen krijgen bijvoorbeeld instrumentenbouw en akoestiek als uitgangspunt. Andere jongeren benaderen de muziek dan weer liever theoretisch of zien klassieke muziek vooral als een sociaal gebeuren. Ook voor hen is er een workshop, op hun maat gesneden.

In een do it yourself-moment nodigen we jongeren uit om aan de slag te gaan met klassieke muziek. Door zelf iets te creëren, komen passie, skills en authenticiteit op de voorgrond.

Uiteindelijk, tijdens een wervelend concert in Concertgebouw Brugge beleven de jongeren de kracht en emotie van klassieke muziek. Het orkest neemt de jongeren op sleeptouw door het spetterende orkestwerk Sinfonietta van de Tsjechische componist Leoš Janáček. Via een kortfilm, gesprekken en het concert zelf ontdekken de jongeren dat het vuur van de muzikant, de bezielende leiding van de dirigent en het krachtige samenspel van het orkest onvergetelijke momenten opleveren.