De oproep voor inzendingen voor de aKCess 2020 Award is gesloten.
In maart 2020 verneemt u wie de winnaar is!


Het aKCess-collectief van Promethea, opgericht in 2013, brengt negen bedrijven samen dit de toegang tot cultuur voor iedereen willen bevorderen. Het collectief moedigt initiatieven aan die de drempel tot cultuur verlagen.

Elk jaar doet het collectief een oproep tot het indienen van projecten met een prijs ter waarde van 10.000 euro. De oproep tot het indienen van projecten loopt af op 31 december 2019 om middernacht.

De jury kent het aKCess label jaarlijks toe aan één of twee voorbeeldige bemiddelingsprojecten die hebben plaatsgevonden.

Het aKCess label garandeert dat het bemiddelingsinitiatief de toegang tot cultuur voor iedereen heeft vergemakkelijkt en zo het goede voorbeeld heeft gegeven. Het doel van de prijs is om een hefboomeffect te creëren zodat gelabelde initiatieven elders kunnen worden gereproduceerd om een spin-off dynamiek te creëren.

In aanmerking komende projecten moeten hebben plaatsgevonden, de cultuur voor iedereen toegankelijk maken, deel uitmaken van een langetermijnvisie en in België plaatsvinden.

De jury behoudt zich het recht voor de prijs niet toe te kennen.